Aliuminio profiliai. Kokios galimos panaudojimo sritys?

Gal net nesusimąstome, bet aliuminio profilius tikrai matome kiekvieną dieną. Gana paprastas, bet išradingas šiuolaikinės metalo gamybos produktas suteikia labai daug privalumų skirtingose srityse. Jo apstu įvairiose interjero ir eksterjero konstrukcijose ir ne tik. Prekyba, gamyba pramonė, statyba, lauko reklama, net saulės elektrinių montavimas neapsieina be šių lengvų ir patvarių profilių.

Aliuminio profiliai ir jų didžiausi privalumai:

·         galima užsisakyti įvairių formų ir išmatavimų gaminius;

·         lengvumas;

·         patvarumas;

·         atsparumas išoriniams veiksniams;

·         nesudėtingas apdirbimas ir nedidelė kaina;

·         galima anoduoti, kad aliuminio profiliai būtų dar labiau patvarūs ir ilgaamžiški;

·         anoduoti gaminiai atsparūs pelėsiui ir rūdims;

·         viena populiariausių ir paklausiausių prekių statybos srityje.

Kas gaminama iš aliuminio profilių? (Keli populiariausi pasirinkimai)

·         Durų rėmai. Aliuminis ne tik pagerina durų konstrukcijos funkcionalumą, bet ir pasižymi estetišku ir šiuolaikišku dizainu. Tokie rėmai nereikalauja daug priežiūros, yra atsparūs korozijai. Durys labai patvarios ir nepraleidžia jokio oro iš lauko į vidų.

·         Langai. Aliuminio langai yra labai praktiški ir kokybiški. Su tokiais langais nebaisūs nei stiprūs lietūs nei kaitri saulė. Jie yra atsparūs visoms oro sąlygoms ir nereikalauja jokios ypatingos priežiūros. Iš aliuminio profilių taip pat gaminami ir stoglangiai bei vitrinos.

·         Laiptų turėklai. Labai svarbu, kad turėklai atitiktų visus saugos reikalavimus. Tą puikiai išpildo aliuminis, be to dar ir suteikia labai estetišką išvaizdą. Galima derinti aliuminio profilio turėklus su stiklu. Jie montuojami žymiai greičiau nei kiti turėklai, nes nereikalingas suvirinimas.

·         Įtempiamos lubos. Aliuminio profiliai leidžia interjere sukurti tikrus šedevrus, pavyzdžiui, ant lubų išgauti gražią šešėlinę siūlę.

·         Radiatoriai. Gali būti pagaminti iš lieto aliuminio profilių.

·         Lauko reklama ir apšvietimo sprendimai. Gatvėse matomos švieslentės ir reklamos stendai dažniausiai gaminami iš aliuminio profilių. Jie taip pat labai puikiai derinami su LED technologija, siekiant sukurti įspūdingą apšvietimą viešose vietose ar tiesiog namuose.

Aliuminio profiliai parduodami įvairių formų tiesiog internetu. Rekomenduojama pasidairyti tokiose internetinėse parduotuvėse, kaip https://e-heliopolis.lt/.