Karpos – maža problema su dideliu skausmu

Karpos yra gana dažnas žmogaus palydovas. Žinoma, kad ne itin malonus, tačiau užsikrėsti jomis gana paprasta, tad pamatę ant savo kūno karpą – nenustebkite.

Medikai pabrėžia, kad karpos dažnai kankina tuos, kurių imuninė sistema yra labai silpna. Dėl to greta karpos gydymo reikia labiau stiprinti ir savo organizmą.

Karpa sukelia skausmus

Karpos šalinimas dažnam tampa itin aktualus, kai ji sukelia skausmus. Skausmo priežastys gali skirtis priklausomai nuo karpos rūšies ir vietos. Karpos, esančios ant sričių, kur dažnai patiriamas trynimas ar spaudimas, pavyzdžiui, ant pėdų, gali tapti ypač skausmingos. Tam tikrais atvejais organizmo imuninė sistema gali sukelti uždegiminį atsaką į karpą. O ji sukelia skausmą ir diskomfortą.

Kaip sumažinti karpų skausmą?

Nors svarbiausia turėtų būti ne tik mažinti skausmą, tačiau apskritai nugalėti karpas, visgi, dažniausiai dirginimas yra toks nemalonus, kad žmonės pirmiausia domisi skausmo malšinimo priemonėmis. O jų yra net kelis.

  • Nelieskite ir nekapstykite karpų, nes tai gali sukelti infekciją.
  • Nešiokite patogią avalynę, kuri nespaudžia pėdų.
  • Reguliariai plaukite rankas muilu ir vandeniu, ypač po sąlyčio su karpomis.
  • Venkite dalintis asmenine avalyne ar rankšluosčiais su kitais žmonėmis.
  • Jei karpa sukelia didelį skausmą ar diskomfortą, žinoma, kreipkitės į gydytoją.

Medicininis karpos gydymas

Dažniausiai karpos yra gydomos naudojant šaltą azotą. Tai yra ne tik greita, tačiau ir visiškai jokio diskomforto nekelianti procedūra. Tiesa, ne visais atvejais ji padeda. Tai karpos labai didelės ir skausmingos – gali tekti jas gydyti net chirurginiu būdu. Bet kuriuo atveju – tai bent jau padės visam laikotarpiui nugalėti karpas. Priešingai nei naudojant liaudiškus metodus, kurie jeigu ir padeda – tai tik laikinai.

Free Person's Feet on Swimming Pool Stock Photo

Kad ir kokios pėdų problemos jus kankina – geriausia yra imtis ne liaudiškų metodų, tačiau iš karto tartis su medikais, kurie gali suteikti jums labai išsamias konsultacijas ir paskirti labiausiai tinkamą gydymo metodą. Tai galioja ir tuomet, kai kankina įaugęs nagas, ir tada, kai kovojate su grybeliu.