Skirtingi SPF lygiai ir jų reikšmė (SPF 15, 30, 50 ir daugiau)

Kai kalbama apie SPF lygį, skaičius ant apsauginio kremo nuo saulės buteliuko nurodo apsaugos nuo UVB spindulių lygį. SPF 15 sulaiko apie 93 % UVB spindulių, SPF 30 sulaiko apie 97 %, o SPF 50 sulaiko apie 98 % UVB spindulių. Didesnė nei SPF 50 apsaugos nauda yra minimali. Pavyzdžiui, SPF 100 apsaugo nuo maždaug 99 % UVB spindulių. Atminkite, kad joks kremas nuo saulės negali užtikrinti 100 % apsaugos, todėl būtina jį gausiai tepti ir reguliariai pakartotinai tepti.

Tinkamo SPF pasirinkimas jūsų odos tipui

Norint apsaugoti odą nuo saulės padarytos žalos, labai svarbu pasirinkti tinkamą SPF savo odos tipui. Jei jūsų šviesi oda lengvai nudega, rinkitės didesnį SPF, pavyzdžiui, 50 ar daugiau. Vidutinio atspalvio odai pakankamą apsaugą užtikrins SPF 30, o tamsesnio atspalvio odai kasdieniam naudojimui galite rinktis SPF 15. Nepriklausomai nuo odos tipo, įsitikinkite, kad apsauginis kremas nuo saulės yra plataus spektro, kad apsaugotų ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių, ir tepkite jį gausiai, kad apsauga būtų veiksminga. Nepamirškite, kad norint išlaikyti apsauginio kremo nuo saulės veiksmingumą, ypač kai prakaituojate ar plaukiojate, jį reikia tepti kas dvi valandas.

Kaip tinkamai naudoti apsauginį kremą nuo saulės, kad jis būtų maksimaliai veiksmingas

Renkantis apsauginį kremą nuo saulės, norint efektyviai apsisaugoti nuo saulės, labai svarbu suprasti, kaip skaityti apsauginio kremo nuo saulės etiketes. Etiketėje ieškokite termino „plataus spektro”, reiškiančio apsaugą nuo UVA ir UVB spindulių. Be to, patikrinkite apsaugos nuo saulės spindulių faktoriaus (SPF) skaičių, kuris nurodo apsaugos nuo UVB spindulių lygį. Jei norite tinkamai apsaugoti, rinkitės apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF yra 30 arba didesnis.

  • Apsauginiu kremu nuo saulės gausiai patepkite visas atviras odos vietas, įskaitant dažnai nepastebimas vietas, pavyzdžiui, ausis, užpakalinę kaklo dalį ir pėdų viršų.
  • Kas dvi valandas arba iškart po maudymosi ar prakaitavimo pakartotinai tepkite apsauginį kremą nuo saulės, kad išlaikytumėte nuolatinę apsaugą.
  • Naudokite vandeniui atsparų apsauginį kremą nuo saulės, jei užsiimate vandens pramogomis arba esate linkę gausiai prakaituoti.
  • Kremu nuo saulės tepkitės likus 15-30 min. iki buvimo saulėje, kad jis tinkamai įsigertų į odą.
  • Nepamirškite apsaugoti lūpų balzamu su SPF.
  • Apsvarstykite galimybę naudoti kasdienį drėkinamąjį kremą arba makiažo priemonę su SPF, kad būtų patogu apsisaugoti nuo saulės visą dieną.

Mitų apie SPF paneigimas

Kalbant apie apsauginius kremus nuo saulės, terminas „atsparus vandeniui” gali būti klaidinantis. Joks kremas nuo saulės nėra visiškai atsparus vandeniui, nes vandens veikla, pavyzdžiui, plaukimas ar prakaitavimas, gali sumažinti jo veiksmingumą. Vietoj to ieškokite vandeniui atsparių apsauginių kremų nuo saulės, kurie tam tikrą laiką vandenyje išlaiko SPF lygį. Plaukiojant ar prakaituojant būtina pakartotinai tepti vandeniui atsparų apsauginį kremą nuo saulės, kad būtų užtikrinta nuolatinė apsauga nuo kenksmingų UV spindulių.

Klaidingi įsitikinimai apie saulės poveikį ir vitaminą D

Vyrauja klaidinga nuomonė, kad vengimas naudoti kremą nuo saulės padeda organizmui pasigaminti pakankamai vitamino D veikiant saulei. Saulės šviesa yra labai svarbus vitamino D šaltinis, tačiau neapsaugoti saulės spinduliai gali pažeisti odą ir padidinti odos vėžio riziką. Kasdienę vitamino D dozę rekomenduojama gauti su maistu arba maisto papildais, ypač jei nerimaujate dėl apsaugos nuo saulės. Atminkite, kad galima palaikyti optimalų vitamino D kiekį ir kartu saugoti odą naudojant tinkamą apsauginį kremą nuo saulės. Skinshop.lt svetainėje galite rasti visas tinkamas priemones savo odos priežiūrai. Apsilankykite.

Norint veiksmingai apsisaugoti nuo saulės, labai svarbu suprasti, kaip veikia SPF. Pasirinkę plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės su jūsų odos atspalviui tinkamu SPF ir reguliariai jį tepdami, galite apsaugoti odą nuo kenksmingų UV spindulių. Nepamirškite, kad „vandeniui atsparūs” apsauginiai kremai nuo saulės idealiai tinka užsiimant vandens pramogomis, taip pat nepamirškite saugoti odą palaikydami pakankamą vitamino D kiekį. Būkite informuoti, saugokitės ir saugiai mėgaukitės saule.

Kaip dažnai reikėtų tepti apsauginį kremą nuo saulės?

Apsauginį kremą nuo saulės reikėtų tepti kas 2 valandas, ypač po plaukimo ar prakaitavimo. Reguliarus pakartotinis tepimas užtikrina nuolatinę apsaugą visą buvimo saulėje laiką.

Ar „vandeniui atsparūs” ar „vandeniui atsparūs” apsauginiai kremai nuo saulės yra veiksmingesni užsiimant vandens pramogomis?

„Vandeniui atsparūs apsauginiai kremai nuo saulės yra veiksmingesni vandenyje, nes plaukiojant ar prakaituojant jie apsaugo tam tikrą laiką.

Ar vien saulė gali suteikti pakankamai vitamino D?

Nors buvimas saulėje padeda organizmui pasigaminti vitamino D, labai svarbu apsaugoti odą nuo kenksmingų UV spindulių. Pakankamas vitamino D kiekis taip pat gali būti gaunamas su maistu arba maisto papildais.